Dublin

Over Steve Mertens

Steve MertensIk ben een senior webspecialist met een sterke passie voor elk aspect van webontwikkeling: webdesign (Photoshop, Fireworks), implementatie/integratie (xhtml, css, js) en e-publishing. Ik heb vele jaren ervaring met zowel open-source (Drupal, Joomla, WordPress) als closed-source content management systemen (eMagic, SDL Tridion, Teamsite, Magnolia, …). Naast al deze front-end know-how, heb ik ook een uitgebreide kennis in back-end ontwikkeling zoals, maar niet beperkt tot: PHP, ColdFusion, ASP en Actionscript. In deze context heb ik voornamelijk gewerkt voor zowel kleine, middelgrote als grote bedrijfswebsites en de onderliggende applicaties, in loondienst maar ook als freelancer.

Naast mijn dagelijks werk in webtechnologie, schrijf ik ook graag over deze en andere domeinen in IT, meestal op een hoger, niet technisch niveau. Al bijna 20 jaar schrijf ik als freelance ICT-journalist (lid van Bjit) artikels voor CxO Magazine, Economail en Netwerk & Telecom over een breed scala aan onderwerpen zoals e-Learning, cloudcomputing, netwerkopslag, back-up systemen, managed services, enz.

Wordcraft & Webmanship

De slagzin die ik al ruim 15 jaar gebruik en die slaat op de combinatie van journalistiek/copywriting en een uitgebreide kennis van websitedesign en -bouw.